FORGOT YOUR DETAILS?

“Hoed” gedaan!

2 solutions kleur- en stijladvies oostende knokke style

Basisbeginselen bij het dragen van een hoed.

  1. Een hoed moet je altijd naar rechts dragen. Kijk je met een naar links gedragen hoed in de spiegel, dan zal je meestal zeggen dat de hoed je niet staat. De etiquette zegt dat een man altijd links naast de vrouw hoort te lopen. Door je hoed rechts te dragen scherm je dus ook het rechterdeel van je gezicht af.
  2. Ook de maat van de hoed speelt een belangrijke rol. Een hoed moet als gegoten zitten en mag zeker niet te groot of te klein zijn!
  3. Een hoed doet meer dan je denkt! Zo kan het jouw gezicht optisch verlengen of verkorten! Een hoed kopen doe je dus voor de spiegel. Je neemt dus beter een hoed die jouw gezicht verlengt, indien je een kortwerkend gezicht hebt en als je een langwerkend gezicht hebt, neem je beter een hoed die je gezicht verbreedt of verkort.
  4. Het moet ook in harmonie zijn met je outfit , anders heb je “de hoed en het kleed” i.p.v. één geheel.
  5. Gouden regel! houd je hoed altijd op als je er één draagt. Om te voorkomen dat hij wegwaait kan je het vastzetten met wat haarspeldjes.
  6. Hoeden zijn terug in, dus je kan ze eender waar dragen. Dan hangt het gewoon van de situatie af welke hoed je wanneer draagt.

Leuk weetje: Wist je dat de afscheiding tussen de kofferbak en auto een hoedenplank noemt? Dit komt omdat de meeste personenauto's vroeger zo'n laag dak hadden dat de bestuurders en passagiers hun hoed moesten afdoen. Dus was er behoefte aan een plek om deze hoeden op te bergen.

TOP